Cursuri de scufundare

Doar imaginează-ți unde vei merge! Începe-ți explorarea subacvatică prin înscrierea la un curs de scafandru NAUI. Acesta este cursul nostru certificat pentru începători unde vei prelua cunoștințele de bază și abilitățile pentru a te scufunda în siguranță în apă deschisă.

Obținerea cardului de scafandru NAUI calificat este o realizare de care te vei simți mândru și datorită căreia vei fi gata să-ți începi o viață de descoperiri și aventuri subacvatice.

Pe durata cursurilor de scafandru NAUI, vei învăța despre echipament modern de scufundare, știința scufundării, scufundarea responsabilă și mediul subacvatic. Abilitățile de scufundare vor fi predate și practicate prima dată în confortul și conveniența unui mediu acvatic închis și la final pe durata antrenamentului în apă deschisă cu instructorul NAUI.

Scafandru experimentat: scafandrii care au peste 15 ani cu minimum 25 de scufundări în ape deschise, dar care nu au certificări formale (scafandru militar, comercial sau științific), și care doresc să aibă o certificare NAUI pot completa un curs de scafandru experimentat realizat pentru ei.

 

Vrei să-ți extinzi timpul la fund, micșorezi intervalul de suprafață și să obții maximul din fiecare scufundare? Devino scafandru NAUI cu aer îmbogățit cu Nitrox! Acest curs poate fi predat individual sau combinat cu alt program de pregătire NAUI (basic sau avansat).

Pe durata cursului, vei învăța cum să alegi combinația potrivită de Nitrox pentru tipul de scufundare, cum să determini limita maximă a adâncimii pentru mixtura ta, să analizezi amestecul respirator, să pregătești și să execuți în siguranță fiecare scufundare. Instructorul tău te va învăța despre psihologia oxigenului și nitrogenului; avantaje și dezavantaje, riscuri ale nitroxului; toxicitatea oxigenului; pericole și precauții în mânuirea oxigenului, conceptul Adâncimii Echivalente a Aerului; folosirea EAN x cu tabelele de scufundare standard; proceduri de amestec de gaze comune și multe alte.

După examen, te poți califica pentru recunoașterea brevetului Nitrox sau să continui și să completezi două scufundări pentru a primi certificarea. Și instructorul NAUI poate integra cursul Nitrox în cursul de scafandru.

Înscrie-te într-un curs de scafandru avansat pentru a explora noi locuri de scufundări și a întreprinde activități exclusive sub supravegherea unui instructor NAUI. Acest curs permite celor înscriși să învețe despre specialități și activități de scufundare asupra cărora există un interes special. Încrederea și abilitatea de scafandru vor crește în timp ce vei experimenta încântarea de a învăța mai multe despre lumea subacvatică.

Pe durata antrenamentului, studenții vor completa un minim de 6 scufundări în ape deschise, incluzând trei scufundări separate pentru navigare, nocturne sau cu vizibilitate redusă și o scufundare de adâncime (130 picioare/40 metri – adâncime maximă), plus încă trei scufundări în funcție de preferințele personale și opțiunile valabile.

Activitățile posibile sunt:

 • Căutare și recuperare
 • Scufundare de pe barcă
 • Recuperare ușoară
 • Vânat și colectat
 • Explorare și cartografiere subacvatică
 • Scufundare la epavă (fără a pătrunde)
 • Observare și colectare de date
 • Scufundare în surf sau curenți
 • Scufundare la altitudine
 • Scufundare în apă sărată (în zonele unde scufundările în apa dulce sunt predominante)
 • Scufundare în apă dulce (în zonele unde scufundările în apa sărată sunt predominante)
 • Scufundări la țărm
 • Scufundări pentru fotografii sau filmări
 • Folosirea computerelor de scufundare

Odată ce ai împlinit 15 ani și ești scafandru brevetat, poți să-ți extinzi cunoștințele de scufundare prin cursul NAUI de scafandru de salvare. Învață cum să te descurci în situații de risc și să rezolvi problemele și urgențele de sub apă, cum să asiști și să transporți alți scafandrii și cum să realizezi salvări la suprafață sau sub apă utilizând barca, suprafața sau alt scafandru.

Certificările CPR și prim-ajutor sunt necesare pentru completarea acestui curs. Antrenamentul ca scafandru de salvare te conduce spre calea pentru a deveni un Lider NAUI, ca instructor de scufundări, instructor asistent, divemaster sau instructor.

Dobândește cunoștințe în profunzime și experiență care te vor face remarcat ca lider în orice grup sau club de scufundări. Fiorul aventurii pentru scufundările în apă deschisă în situații care îți vor testa abilitățile și extinde capacitățile și experiența ca scafandru. Reușitele îți permit să porți mândru cel mai dorit și respectat brevet pentru scufundarea recreațională – NAUI Master Diver.

Pe durata antrenamentului, studenții se vor angaja în minim opt scufundări în ape deschise, incluzând următoarele obligatorii:

 • Proceduri de urgență și salvare
 • Scufundare de decompresie în adâncime/simulată
 • Scufundare nocturnă sau cu vizibilitate limitată
 • Navigare subacvatică – căutare și recuperare – recuperare ușoară

Poți de asemenea să alegi din diversele scufundări la alegere:

 • Skin diving
 • Studiul sau inspecția mediului
 • Consumul de aer (aplicație practică)
 • Scufundare de pe barcă

Persoanele de peste 15 ani și care au certificare de scafandru NAUI avansat (sau echivalent), se pot înscrie la cursul de Master Diver.

În ciuda celei mai bune pregătiri și antrenamente, uneori neașteptatul se întâmplă. Fie datorită condițiilor de mediu, urgențe medicale sau accident, scafandrii și profesioniștii pot fi chemați să intervină. Pentru a fi pregătit, NAUI oferă antrenament în primul-ajutor, CPR, defibrilator automat extern, agenții patogeni din sânge, administrarea de oxigen și primul-ajutor pentru răni maritime periculoase. Antrenamentul respectă ultimele standarde ale Comitetului Internațional Liaison al Resuscitării.

În plus, pe lângă îndeplinirea cererilor NAUI pentru leadership și scufundarea sigură, pregătirea este recunoscută de Garda de Coastă a Statelor Unite pentru cerințele unei licențe de căpitan. Certificarea ca și salvator profesionist este necesară pentru toți liderii și instructorii NAUI activi. Cu pregătirea de prim-ajutor, nu numai că faci parte dintre cei mai bine antrenați scafandrii din lume, dar vei fi și printre cei mai bine pregătiți să răspundă în cazul unui eveniment puțin probabil de urgență sau accident de scufundare.

Cursuri de scufundare specializate

Cursuri de scufundare specializate

Antrenamentul NAUI continuă mult mai departe de bază! Instructorii NAUI predau o gamă largă de scufundări specializate de la cele mai populare la cele mai exotice. Subiectele includ antrenament de urgență/salvare, fotografie subacvatică, videografie, vânat subacvatic, căutare & recuperare și folosirea altor gaze în locul aerului. Aproape orice subiect subacvatic de interes este probabil predat într-un curs de specializare NAUI. Alătură-te distracției și continuă scufundarea azi!

Dacă ești ca majoritatea scafandrilor, vei iubi explorarea pe timp de noapte chiar mai mult decât în timpul zilei. Noaptea, reciful devine viu în timp ce mulți dintre locatarii pe timp de zi se retrag către siguranța vizuinelor și traverselor, în timp ce viețuitoarele nocturne preiau reciful pe durata orelor nopții. Cursul de scafandru nocturn se concentrează pe abilitățile specifice și cunoștințele necesare pentru a crește plăcerea și a micșora riscurile.

 

Gândul că te vei scufunda la adâncime mare te fascinează? Dacă ai cel puțin 18 ani și o certificare de scafandru avansat NAUI sau echivalent, te poți înscrie la un curs de scufundare în adâncime ce-ți va oferi cunoștințele și abilitățile să planifici și să faci scufundări la adâncimi mari cu riscuri minime.

Chiar dacă nu este un curs pentru tehnicile de decompresie, vei învăța despre procedurile de decompresie, narcoza cu azot, boala de decompresie și folosirea computerelor de scufundare incluzând evitarea nevoii stadiului de decompresie. Cursul va cuprinde, de asemenea, și informații despre scop, probleme, pericole, planificare, pregătire, echipament, rezerve de aer, personal, tehnici, administrarea gazului, proceduri de urgență și limite de adâncime pentru scufundări recreaționale. Scufundările în adâncime sunt definite ca scufundări între 60 picioare (18 metri) și 130 picioare (40 metri).

Mediul subacvatic întâmpină scafandrii cu scene de o frumusețe care taie respirația, creaturi sălbatice incredibile care uimesc și fascinează. Cum poți să ți-le amintești dacă nu le aduci înapoi prin intermediul fotografiei și capturilor video? NAUI a antrenat unii dintre cei mai buni fotografi și videografi din lume! Înscrie-te la un curs NAUI de fotografie sau videografie azi și poți lua acasă mai mult decât povești subacvatice să împărtășești cu familia și prietenii!

Fotograf Subacvatic NAUI În cursul de fotografie subacvatică NAUI vei învăța tehnicile și trucurile fotografiei subacvatice inclusiv folosirea corectă a luminii, a mediului fotografic, bazele fotografiei, tehnici de utilizare a aparatului subacvatic și probleme ce pot apărea în timpul fotografierii subacvatice.

Videograf Subacvatic NAUI În cursul Video Subacvatic NAUI vei măestri abilitățile și cunoștințele necesare pentru a te bucura în siguranță de filmările subacvatice. Instructorul îți va explica tehnicile și controalele camerei sub apă pentru a produce clipuri video pe care să le împărtășești cu familia și prietenii.

Dacă ai dorința de a ajuta în antrenamentul altora, atunci un curs NAUI specializat de asistent de antrenament ți s-ar potrivi. Acest curs te va califica cu abilitățile și cunoștințele necesare să performezi ca un asistent pe durata unui antrenament al unui curs de scafandru NAUI supravegheat de un instructor activ.

Ca asistent certificat vei fi calificat să supervizezi direct temporar studenții, în timp ce instructorul conduce activități cu alți studenți; escorta studenții la suprafață în timpul tururilor subacvatice; să asiști un instructor cu alte sarcini, totul sub direcția unui instructor activ NAUI.

Ca un asistent de antrenament NAUI vei învăța mai multe despre navigație subacvatică, comunicație, cum să escortezi și să asiști scafandrii pe durata scufundărilor în ape deschise și cum să asiști cu probleme de management pe durata antrenamentului.

Scafandrii de intervenție sunt o categorie aparte! Mulți încep cu scufundări recreaționale, dar datorită dorinței puternice să ajute comunitatea locală, mulți se alătură echipelor locale prin voluntariat sau ore plătite, pentru a oferi servicii de urgență, salvare sau investigare.

Programul NAUI – scafandru de intervenție introduce abilitățile fundamentale cerute de scafandrii de intervenție pe durata operațiunilor de căutare subacvatice, salvare și recuperare. Cursul este tip entry- level în scufundarea de intervenție pentru membrii curenți sau viitori.

Documente necesare

Descarcă și completează următoarele documente necesare pentru înscriere :

Cerere de inscriere CCS (.doc)

Contract prest serv curs CCS (.doc)

NAUI Medical Form – RO (.pdf)

NAUI Medical Evaluation and Physician Approval Form(.pdf)

ASUMARE RISC NAUI.RO (.pdf)

ASUMARE RISC NAUI ENG(.pdf)