Búvártanfolyamok

Kezdd a vízalatti világ felfedezését egy NAUI Scuba Diver tanfolyamra történő jelentkezéssel! Ez a NAUI első szintű képesítést adó tanfolyama, ahol a búvárkodás alapvető elméleti és gyakorlati ismereteit sajátíthatod el, hogy aztán biztonságosan merülhess önállóan, nyílt vízben. A NAUI Scuba Diver minősítés megszerzése után jogosan érezheted magad büszkének. Készen állsz egy életreszóló vízalatti kalandra!

A tanfolyam során megismered a modern búvárfelszereléseket, a búvárkodással kapcsolatos tudományos háttér alapjait, a felelősségteljes búvárkodás szabályait és az alapvető környezeti ismereteket.

A gyakorlati ismereteket előszöt védett vízben (medencében) sajátíthatod el, majd egy NAUI oktató felügyelete mellett, nyílt vízben fejezed be a kurzust.

Experienced Scuba Diver: Ez a program azoknak szól, akik már tapasztalt búvárok (legalább 25 órányi nyíltvízi gyakorlattal), de nincs hivatalos szabadidős búvár minősítésük. A kurzus majdnem megegyezik a Scuba Diver tanfolyammal, de a tanuló tapasztalatainak és tudásának figyelembevételével kissé módosítva.

Szeretnél több időt tölteni a víz alatt? Szeretnéd csökkenteni a felszíni várakozást? Végezd el a NAUI Enriched Air Nitrox tanfolyamot!

A kurzus során megtanulod hogyan válaszd ki a merülési tervhez megfelelő EANx (oxigénnel dúsított levegő) keveréket, hogyan határozd meg az ahhoz tartozó maximális mélységet, hogyan analizáld a gázkeveréket merülés előtt, és hogyan tervezz meg és hajts végre biztonságosan egy merülést. Az oktatód ismerteti veled az oxigén és nitrogén fiziológiai hatásait, a Nitrox előnyeit és hátrányait és még sok-sok hasznos tudnivalót.
Az elméleti vizsgát nitroxos merülések követik. Ezek után már csak a kártyádat kell megvárnod, és hivatalosan is Enriched Air Nitrox Diver leszel.

Az Enriched Air Nitrox Diver tanfolyam a Scuba Diver (kezdő búvár) tanfolyammal összevontan is elvégezhető!

Jelentkezz a haladó tanfolyamra, hogy újabb merülőhelyeket, újfajta vízalatti tevékenységeket fedezhess fel! A tanfolyam elvégzése során rengeteg új dolgot tapasztalhatsz meg, amik egy magasabb szintre emelik a képességeidet. A kurzus során hat nyíltvízi merülést kell végrehajtanod három kötelező, illetve három választható (merülőhely függvényében) tevékenységgel. A három kötelező merüléstípus: vízalatti navigáció, éjszakai- vagy korlátozott látási viszonyok közötti merülés, mélymerülés (max. 40 m).
A három választható merülés az alábbiakból kerül ki:

 • keresés és felhozatal
 • hajós merülés
 • könnyű mentés
 • növényfelismerés, -begyűjtés
 • vízalatti feltérképezés
 • roncsmerülés (nem behatolásos)
 • merülés áramlatban
 • magaslati merülés
 • édesvízi merülés (amennyiben a tanulónak csak tengeri gyakorlata van)
 • tengeri merülés (amennyiben a tanulónak csak édesvízi gyakorlata van)
 • parti merülés
 • vízalatti fotózás, videózás
 • búvárcomputer használata

A haladó tanfolyam előzetes egyeztetés után elvégezhető tavi merüléseink vagy búvártúráink alkalmával.

Ha betöltötted a 15. életéved és minősített készülékes búvár vagy, kiterjeszheted a tudásod a NAUI Rescue Scuba Diver vagy NAUI Advanced Rescue Scuba Diver tanfolyamokon. Megtanulhatod a hatékony kockázatkezelést és a vízalatti vészhelyzetek illetve balesetek során követendő eljárásokat, a búvároknak történő segítségnyújtást, valamint szabadtüdős- vagy készülékes búvárok felszínről illetve víz alól történő mentését partra vagy hajóra.

A tanfolyam elvégzésének feltétele a CPR (újraélesztő) és elsősegélytanfolyam elvégzése. A mentőbúvár tanfolyam elvégzése egyben az első lépcsőfok a NAUI vezetői szintek felé (Assistant Instructor, Divemaster, Instructor)

Szerezz teljes és átfogó tudást és gyakorlati ismereteket a búvárkodásról! Merülj olyan körülmények között, amik alaposan próbára teszik a felkészültségedet! Az erőfeszítésed jutalma a szabadidős búvárkodás legmagasabbb, legelismertebb fokozata, a NAUI Master Scuba Diver! A tanfolyam elméleti része tartalmazza a későbbi oktatói tanfolyam teljes (közvetlenül a búvárkodással foglalkozó) elméleti anyagát!
A tanfolyam során minimum nyolc nyíltvízi merülést kell végrehajtanod, amikből a következő négy kötelező:

 • mentés szimulált vészhelyzetben
 • mély-, szimulált dekompressziós merülés
 • korlátozott látási viszonyok közti vagy éjszakai merülés
 • vízalatti navigáció – keresés és felhozatal – könnyű mentés

További, választható merülések:

 • szabadtüdős merülés
 • környezeti megfigyelés
 • levegőfogyasztás (gyakorlati alkalmazás)
 • hajóról merülés

A tanfolyamon történő részvétel előfeltétele a NAUI Advanced Scuba Diver (vagy azzal egyenértékű) végzettség.

A leggondosabb tervezés és a legnagyobb felkészültség ellenére történhetnek váratlan balesetek. Akár az időjárás miatt, akár egészségügyi problémák miatt vagy más okból is előállhatnak olyan vészhelyzetek, balesetek, amikor egy búvárnak segítséget kell nyújtania. Annak érdekében, hogy ez ne érjen felkészületlenül, a NAUI egészségügyi tanfolyamai állnak rendelkezésre.

A NAUI ezen tanfolyamainak elvégzése után nem csak a világ legfelkészültebb búvárai közé fogsz tartozni, de készen fogsz állni arra is, hogy segíts egy esetleges búvárbalesetben megsérült személynek!

Cursuri de scufundare specializate

Antrenamentul NAUI continuă mult mai departe de bază! Instructorii NAUI predau o gamă largă de tipuri de scufundări specializate de la cele mai populare la cele mai ezoterice. Subiectele includ antrenament de urgență/salvare, fotografie subacvatică, videografie, vânat subacvatic, căutare & recuperare și folosirea altor gaze în locul aerului. Aproape orice subiect subacvatic de interes este probabil predat într-un curs de specializare NAUI. Alătură-te distracției și continuă scufundarea azi.

scafandru nocturn

Night Diver

Ha olyan vagy, mint a többi búvár (azaz imádsz új dolgokat felfedezni), akkor biztos te is vágysz arra, hogy az éjszaka leszállta után is körülnézz a vízalatti világban. Éjszaka szinte kicserélődnek a tengeri élőlények. Elbújnak a kis halacskák, előjönnek a ragadozók… A NAUI Night Diver tanfolyamon az éjszakai merülés során használatos felszereléseket, merülési technikákat ismerheted meg annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsd a merülés veszélyeit és maximalizáld az élvezetet!

 

scafandru de adancime

Deep Diver

Vonz a mélység? Ha betöltötted a 18. életéved, és NAUI haladó búvár (vagy azzal egyenértékű) végzettséged van, akkor jelentkezhetsz a NAUI Deep Diver tanfolyamra, ahol megtanulod, hogyan lehet minimalizálni a mélymerülések során fellépő kockázatokat. Ez ugyan nem egy dekompressziós tanfolyam, de tanulni fogod a dekompressziós eljárások alapjait ugyanúgy, mint a nitrogénnarkózissal és dekompressziós betegséggel kapcsolatos dolgokat is, valamint a búvárcomputerek használatát a dekompressziós megálló nélküli mélymerülésekhez.

A tanfolyam kitér továbbá a mélymerülések hasznosságára, veszélyeire, tervezésére, az azokra történő felkészülésre, speciális felszerelésigényre, levegőfogyasztásra, technikákra, vészhelyzeti eljárásokra és korlátozásokra. Mélymerülés alatt minden 18 méternél mélyebb (max. 40 méteres) merülést értünk!

 

imagistica subacvatica

vízalatti képkészítés

A vízalatti képfelvétel készítés specialitás tanfolyamon elsajátíthatod, hogyan készíts lélegzetelállító felvételeket ennek a világnak a csodáiról. Hogyan is mutathatnád meg másoknak, miket láthatsz odalent!? A világ legjobb vízalatti fotósai, videósai közül jó néhányan NAUI búvárok! Jelentkezz a tanfolyamra és ha elvégezted, már többel is szolgálhatsz nem búvár barátaid számára, mint misztikusnak tűnő mesékkel!

A tanfolyamon tökéletesítheted a fotózáshoz, videózáshoz szükséges búvárképességeidet, és megtanulhatod a lámpák, fotó-, videókamerák helyes használatát, valamint a vízalatti képkészítés speciális technikáit, korlátait.

 

Szeretnél az oktatód mellett segédkezni a tanfolyamokon? Akkor a NAUI Training Assistant tanfolyam neked való! Ezzel a képesítéssel jogosult leszel arra, hogy egy aktív státuszú NAUI oktató mellett, annak közvetlen felügyelete alatt időlegesen felügyelj egy tanulóra, amíg az oktató egy másikkal foglalkozik, vagy a felszínen kísérd a tanulókat a merülési helyre, illetve egyéb módokon segíthesd az oktatást. Sok hasznos tudást gyűjthetsz össze, melyeknek egész biztos hasznát veszed, főképp ha később szeretnél komolyabb szinten (akár divemasterként vagy oktatóként) is foglalkozni a búvárkodás.

Ez a program (röviden Intro to Tech) bemutatja számodra a technikai búvárkodás szigorú szabályrendszerét, felszereléskonfigurációját és speciális gyakorlati technikáit. A tanfolyam elvégzése kitűnő alapot ad a további technikai tanfolyamoknak, de rekreációs búvárképességeidet is komolyabb szintre emeli. A tanfolyam kötelezően elvégzendő a további technikai vagy barlangi tanfolyamok előtt. Komoly merüléstervezési, fizikai, fiziológiai, dekompressziós elméleti tudásra tehetsz szert, emellett megismerheted a NAUI NTEC szabványosított felszereléskonfigurációt, annak használatát.

 


Try
Scuba (Intro Course), including equipment – 1 dive
40 eur
Try
Scuba (Intro Course), including equipment – 2 dives
70 eur
1
dive for certified diver
20 eur
Snorkeling 15 eur
For
special dive group prices and discounts, please contact us at info@mylake.ro
NAUI
Scuba diver course
370 eur
NAUI
Scuba diver course – part payment ( 10
parts )
425 eur
Advanced
scuba diver
225 eur + 45 eur
Master
Scuba Diver
350 eur + 45 eur
Rescue
Diver
350 eur + 45 eur
Medic
First Aid
100 eur + 45 eur
Nitrox 160 eur + 45 eur
Professional
courses
Dive
Master
575 eur + 250 eur +
115 usd
Assistant
instructor
475 eur + 250 eur +
115 usd
Instructor 1500 eur + 900 eur +
285 usd
Alte
cursuri de specialitate
Night
diver
150 eur + 45 eur
Search
and recover
150 eur + 45 eur
Navigation 150 eur + 45 eur
Altitude
diver
150 eur + 45 eur
Underwater
photographer
250 eur + 45 eur
Wrek
diver
250 eur + 45 eur
Cavern
diver
250 eur + 45 eur
Scufundări
în curenţi
250 eur + 45 eur
Ice
diver
250 eur + 45 eur
Deep
diver
250 eur + 45 eur
Underwater
archeologist
250 eur + 45 eur
EQUIPMENT
RENTAL / dive
Snorkeling
package (mask, snorkel, fins)
5 eur
BCD 5 eur
Regulator
with octopus and console
5 eur
Wet
suit
5 eur
Dive
computer
6 eur
Full
dive set (Regulator/console, BCD, wet suit, mask, fins)
15 eur
Tank
fill, 12l (air)
15 eur
Tank
fill, 15/18l
18 eur
preturile NU includ TVA